veckans mat..

2011-02-28 @ 21:59:13

Veckans mat!!

Idag
blev det stekt potatis, bacon, stekt ägg och stuvad blomkål
tisdag stekt falukorv, potatismos och stuvad spenat
onsdag hemmgjorda hamburgare och klyftpotatis
torsdag panerad fisk och ris
fredag couscoussallad, kyckling med fetaost sås
lördag kött/köttbullar och potatisgratäng
söndag makaronipudding

Nya badbyxorna...

2011-02-28 @ 21:16:07

Idag hämtade vi ut paket från hm, mina treggings passade perfekt och grabbarna såg ut såhär i sina nya badshorts!!!!!!!

Sixten


Charlie

Måndag med kusinerna!!!

2011-02-28 @ 21:02:38

Idag kom faster Helene med kusin Jack och faster Annelie med kusinerna Maja och Elin!! Helene är gudmor och Charlie och Annelie är gudmor åt Sixten =) Vi hade en supermysig fm med lek och prat!! Det var ett tag sen vi sågs eftersom de bor i Strängnäs men vi brukar träffas rätt ofta iaf!!


Kusinmys!!!
(Jack ville inte vara med och lilla Charlie sov middag)


Sixten myser med lilla Elin 4 månader...

1-års kalaset!!

2011-02-28 @ 20:52:10


Födelsedagsbarnet!!!


Våran fina lilla 1 åring!!
*Grattis*


Brorsan hjälper gärna till att öppna paket!! =)


Fina killen!!
1år

 
Barnkalas på fm, marängsviss blev det till alla barnen!! (till vänster) Kusinerna fikar (till höger)


Charlie äter tårta!!!!!


Två trötta killar efter allt kalsande!!!
*mys*

 
Mamma och grabbmys!!!!

 
Födelsedagspusssss!!!

 
Tårtan och alla presenterna!!! Tårtan blev en "vanlig tårta" med ett lager hallmousse och ett lager maraboufluff, vart så god!!!!! *mums*

fruktostmys...

2011-02-27 @ 09:16:04
frukost på sängen till våran älskling som fick sovmorgon today!! Ja det är inte så synd om MIG,sixten kom väl in halv 8 så 07.50 var vi uppe..idag blir det att titta på innebandy när mannen spelar. Annars har vi inget inplanerat,tar dagen son den kommer. Vi hade juh fullt upp igår med allt kalas så det är skönt med en "bara va dag"!

Charlie 1 år!!!!!

2011-02-26 @ 12:51:18

Hurra Hurra Hurra, idag är det lilla Charlies 1:a födelsedag!!!!!!!!!!!!



Födelsedagsbarnet!!!!!!
Tänk vad tiden går fort!! Idag är det ett år sen vår lilla kille kom till världen!
Charlie Richard Oskar
4515 g
55 cm lång

Föddes på Västerås sjukhus 100226
klockan 15.13

17 dagar efter BF
Trodde h*n aldrig skulle komma ut, Sixten kom juh 4 dagar innan BF så vi hade väntat länge...Vi åkte upp till förlossningen för undersökning och koll, i Västerås får man gå över 20 dagar innan de sätter igång en. Men vi blev tillsagda att packa väskan utifall vi skulle bli kvar. Jag var öppen 4 cm men hade inte en ända värk som kändes eller nån känning förutom att jag var trött och ville få ut bebisen!! Skulle ha kännts så jobbigt att få åka hem på fredagen för att sedan komma tillbaka på söndagen för att då bli igångsatt, för jag lovar han hade inte kommit ut innan!! *envisa rackaren* =) Men vi fick vara kvar och kl 12 stack dem hål på vattnet (de ända dem behövde göra) och kl 15.13 föddes CHARLIE !!! Det var en snabb förlossning, kanske lite snabb med tanke på hur stor han var! Hans hjärljud gick ner något och de var tvugna att ta sugklockan.. Jag gick sönder ganska mycket och blev sövd och sydd, grad 4/5 och tydligen är det inte många som har grad 5.. Förmodligen för att han var en stooor kille, så...Såhär i efterhand kan jag tycka att varför??? ska man gå över 17..20 dagar när allt redan är klart!! Ja jag vet att det oftast är bättre att en fölossning startar av sig själv men ändå!! Sixten som kom 4 dagar innan och  vägde 3505 g så alla hade väl kunnat räkna ut att bebisen inte skulle vara liten iaf!! Men det är många sjukhus/landsting som har tagit bort att man får gå över så många dagar men inte Västerås.... Vilket jag tycker att v-ås borde göra, det blir juh bara fler risker både för mamman och barnet.... Så såhär i efterhand är jag lite irriterad på hur det ser ut i Västerås, pga att jag gick sönder så mycket så kommer de förmodligen vilja göra kejsarsnitt vid ett 3:e barn och jag som tycker att mina förlossningar har gått BRA förutom lite efter grejs..



jag på morgonen innan vi åkte till förlossningen!




Charlie alldeles färsk =) bara minuter gammal!!

Nu ska jag sätta mig i soffan med Richard och Sixten, Charlie sover middag.. Klockan 14 är det dags för nästa kalas!!!

frissan!!

2011-02-25 @ 22:38:25

Idag åkte vi ner på stan för sjukgymnast besök (för Richard) efter det blev det lunch med lilla familjen =))))) *kärlek* Jag åt bakad potatis med skagen och Richard åt lasagne!! mums..Sixten åt bröd ville inte äns smaka maten, suck! Han äter inte mycket om dagarna...Charlie han sov så han fick äta sen när han vaknat! Richard åkte och jobbade och jag och grabbarna gick till klippstugan för drop in klipp för Sixten, han var såååå långhårig!! Så vi tyckte att det var dags nu när det är kalas i morgon =) Det var första gången han var hos frissan, mormor/mamma brukar klippa men eftersom ögat inte är 100 än så gick vi till frissan!! Han var så duktig och han blev så fin, fick grön färg i håret och en klubba av frisören =))) Sen åkte vi buss hem till Sixtens förtjusning =) Men första bussen fick vi inte åka med eftersom det var fullt med barnvagnar redan så fick fick vänta på nästa och då fick vi åka med!! När Richard kommit hem från jobbet åkte jag och Sixten i väg för att handla tvättmedel, tvål och presenter till lilla Challe!!!!!!!!



lunch på stan =)



Innan!



Under tiden!

 

Efter!!!!


*KRAM*

plock och fix!!!

2011-02-24 @ 20:24:57

Idag har vi bara varit inne, var -17 grader när vi klev upp..blev varmare under dagen men Charlie hade feber av sprutorna så då ville jag inte gå ut med grabbsen.. Så idag har jag tvättat 5 av 6 maskiner, tvättmedlet tog slut så den sista maskinen fick jag strunta i! I och försig var det ganska bra efter som det inte finns någon mer stans att hänga inne!! Men såå skönt att få undan smutstvätten, jag tvättar ofta många maskiner på en gång istället för en maskin om dagen!! Sen har jag plockat undan (det gör vi juh jämt...), och dammat, städat toaletterna (när grabbarna sov) så i morgon em ska Richard dammsuga och torka golven.
Så det blir fint och rent till kalaset!!
Jag och Sixten passar då på att åka och handla presenter till Charlie!!

Nu ska jag bara chilla och vänta på att Richars ska komma hem från träningen, det var extra lång träning idag!!
Hörs =)

dagarna som varit..

2011-02-23 @ 21:25:38

Igår hade vi en hemmamysdag!! Mamma/mormor kom hit på fm och vi sydde gardinen till Sixtens rum!! Den vart superfin!! Lägger in bild sen =) Sen hade jag tänkt att vi skulle gå iväg till öppna men kände inte för det så istället bakade vi mockarutor och gjorde rabarbersaft till kalaset!! och gick ut till pulkabacken en sväng..
På lördag fm vid 10 kommer kompisar med barn på kalas och på em blir det kalas med släkten!!
Så det blir en heldag med kalas =)))

Idag skjutsade vi Richard till jobbet vid 9 sen åkte vi till pinglan för lek, sång och fika!!! Jag gav grabbarna lunch och packade in oss i bilen för att åka ner och luncha med Carro och Clara!! Mina två små troll somnade som de brukar i bilen på en gång, så en lugn lunch vart det =)) Det är inte ofta det =)

Sen var det dags för BVC besök för Charlie, 1 års besök med vaccination och läkarbesök! Det gick jättebra, han vart inte alls ledsen när det stack honom i låren utan smaskade vidare på sin sockerlösning!! =) *sötnosen*
Sixten var också superduktig
satt på en stol brevid Charlie och mig!! *plutten* Så han fick välja ett klistermärke (bamse) som han sen stolt visade upp för pappa R..

Charlie vägde 12350g
och var 79,2cm lång!!!
snart 12 månader

Våran lilla stora kille som snart blir 1 år!!

Sixten vägde 10080g
75,9cm lång
12 månader och 10 dagar

När Sixten var 1 år och 7 månader var han inte äns uppe i Charlies nuvarande vikt, haha =)) Får se var det här ska sluta =)!!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe, ta en mockaruta och mysa ner mig i soffan brevid min man!!
*KRAM*

veckans mat..

2011-02-21 @ 23:00:23

Tisdag fisk, dillsås och ris
Onsdag Pannkaka 
Torsdag korsikagrytan och ris
 Fredag kyckling med feta/soltorkad tomat creamfraiche och pasta
Lördag pommes, korv och räksallad
Söndag bacon, stekt potatis och stekt ägg

sen någon grönsak till också!!!!

den här veckan vart det inte så mycket potatis, vi får ta igen det nästa vecka..

Nu ska jag gå och sova, Richard sitter och kollar på BB med ett gäng dryga människor!!!
Godnatt!!

dagen som varit..

2011-02-21 @ 22:52:25
Idag har vi inte gjort mycket, städat Sixtens bokhylla, plockat undan. Sen skulle jag åka ner på stan själv en snabbis men då vart det tårar från lilla S så det var bara att åka ner hela familjen! Försökte hitta lite presenter till Charlie men det är så svårt, leksaker har vi juh i massor får inte plats med mera.. Köpte en mjuk fotboll, bollar går juh alltid hem iaf! Sen ska vi köpa en cykelhjälm från Sixten sen får vi se vad det blir mer.. När grabbarna somnat tog jag bilen till Maxi för att handla lite mat till veckan.. I morgon kommer mamma/mormor hit en sväng.. vi ska sy grabbarnas gardin och bara vara. Richard har en värsting dag 8-17 så det är kul med lite besök!!!

tårtor????

2011-02-20 @ 21:00:40
Sitter och funderar och kollar på nätet, vad ska man göra för tårta när lilleman fyller 1 år????? Så svårt...funderar på fotbollstårta, han älskar juh bollar i alla dess former!! men hur får man den att se ut som en fotboll utan sugerpast el marsipan?? Finns det svart strössel tro? Innehållet i tårtan tror jag blir hallonmousse och dumlefluff iaf!! Annars får det väl bli grädde, strössel, kanske nån godisbit och CHARLIE 1ÅR skrivet!! Jaja vi får väl se vad det blir, kom gärna med förslag om ni har några! Nu ska jag sätta mig i soffan och kika på wallander och äta chirre och dipp med min underbara!!! *KRAM*

finaste!!

2011-02-20 @ 19:01:18
Nu sover våra fina killar och klockan är bara 19,skönt.. så nu blir det kaffe, om en stund blir det solsidan och wallander:) ha en härlig söndag kväll!

söndagens aktivitet...

2011-02-20 @ 18:58:06
Idag har vi varit på innebandy,Richard spelade vinst med 8-4 :) !! så här fin såg min älskade man ut efter matchen, en armbåge mitt på ögat!! :(

barnens mat...

2011-02-20 @ 17:56:55
hemmagjort potatismos,kokta morötter och olika figurer i falukorv (på bilden är det en ängel och en häst)!!

status...

2011-02-20 @ 10:07:29
mys i soffan framför slalomen på tvn!!

ny lampa!!

2011-02-19 @ 23:20:39

Jag vill ha denna fin, fina


lampa från www.mio.se
skulle passa perfekt i vårat nyrenoverade kök!!!

Nu också på kamanj, 199:-

lite shopping...

2011-02-19 @ 23:02:53

shopping från hm..


Visit hm.com

till små grabbsen =) och ett par treggings till moi!!


Visit hm.com

Tack och godnatt!!

nu blire....

2011-02-19 @ 20:10:55
inbakad oxfile,potatiskaka och kantarellSÅS,mmmm !! Och ett glas rött:) *gott*

våran lilla kille börjar bli stor...

2011-02-18 @ 19:35:04
...vår lilla gosunge här börjat gå!! Han tog ett steg i morse,en stund senare tog han ett litet steg till *så glad vart han* och vi också såklart *:) sen har han tagit fler och fler steg hela dagen,såä duktig!! Sixten började gå när han var 12,5 månad så lite tidigare är Charlie!! Sixten kröp när han var 9 månader prick och Charlie 8,5 månad...

mysiga fredag...

2011-02-18 @ 19:24:45
Hemma hos Jenny och neo:) vi lekte, busade och fikade *supermysigt* ...och än är den inte så slut :) *mys*

fredag och soooool :)

2011-02-18 @ 10:16:59
Härlig fredag! Solen lyser! Richard är hemma,börjar inte förrän 12! Vi åka till Jenny och neo för lek och mys:) en härlig fredag helt enkelt!! stor kram och hoppas ni alla får en mysig fredag!

rättvänt!!

2011-02-17 @ 22:37:51
Vårt nåt tokigt med bilden förra inlägg,men nu ser mab prinsarn rätt:)

STOLT!!!

2011-02-17 @ 22:15:06
Titta!! Jag har sytt min första gardin,jag tycker den blev superfin och är jättenöjd!! :) tack snälla mamma för att du visade mig hur man gör,men jag har sytt, nålat och strukit alldeles själv :) nu ska jag göra en till grabbarna också men med ett barntyg.... godnatt men innan sängen blir det äggmacka :)

mys i stugan!!

2011-02-17 @ 13:15:56
Mina fina killar *kärlek*

bakning...

2011-02-17 @ 13:14:07
Jag och sixten bakade lite havreflan i fm,det vår första gången jag gjorde de..blev sådär,slängde några och läste inte receptet så noga så jag gjorde 2 bakningar..Charlie hade ingen lust att vara på golvet och han kan juh inte äta hela tiden ( sitter han i sin stol vill han juh såklart ba mat) ,smaskade i sig en banan på nån sekund:) vår matglada son!! Nu sover han och jag och Sigge sitter i soffan men jag ska ta en snabb sväng med dammsugaren innan vi ska iväg till öppna klockan 14.. när Richard kommer hem vid 16 ska jag och mamma till Ikea för att köpa tyg så jag kan sy gardiner till köket och sixtens rum! Så vi får lite fint och ordning,för vi har tänkt att Charlie ska flytta in dit också! trevlig torsdag!!

tröttis...

2011-02-16 @ 20:14:45
Lilla gosen sover middag!! när man är liten kan man sova hur dom helst:)

tröttis...

2011-02-16 @ 20:14:17
Lilla gosen sover middag!! när man är liten kan man sova hur dom helst:)

ny tävling!!

2011-02-15 @ 21:18:04

Nu är jag med och tävlar om ett jättefint halsband ifrån: silverbiten.se!! Jättefina smycken!!
Silverängel med Prehnit
här är de smycket som jag vill vinna, från silverbiten.se

*håller mina tummar och hoppas på vinst*

snart ut i kylan...

2011-02-15 @ 13:22:33
..mys i soffan men sixten! Charlie sover än,sixten och jag har vilat en stund vi också. Nu vaknade c! Vi ska fixa till oss och ta en promenad till öf,öppnar kl 14 - 16.. perfekt att gå dit om vi inte kommit iväg på fm. Nu ska jag hoppa ur mjukisbyxorna och kolla skötväskan! sen blir det hämtning av pappa R vid 17,matlagning och träning för mig ikväll,spinning 75 *superladdad* Kramen

hjälp..

2011-02-15 @ 09:04:56
Mamma hjälp MIG jag kommer inte ut :)

status...

2011-02-15 @ 08:35:44
NU:kaffe och lek med kidsen!

so long...

2011-02-14 @ 23:20:56

nu har jag bytt bloggmall, men det blev en enkel så länge..hittade massor med gratis bloggdesigners! MEN.. jag "vågade" inte ladda hem nån, är rädd att det ska bli fel och jag vill inte bli stämd =///... Så jag får försöka kika och lära mig hur man gör så det inte blir fel. Vill ha en färgglad sida med massa bilder på mina troll.. På den här och de andra "lätta" mallarna att ta hem är det bara den lilla pluttbilden på visningssidan.. =( *tråk*

Nä nu är det Go´natt!!!

veckans mat..

2011-02-14 @ 21:42:06

Tisdag skink och ost paj
Onsdag korvstroganoff och ris
Torsdag pestofisk och ris (igen =) )
Fredag pinjenötssås, bacon och färsk pasta
Lördag ev umgås med nära vänner annars blir det inbakad oxfilé, potatiskaka och bea
Söndag Tacos

Nu ska jag försöka hitta en ny bloggdesign till bloggen, wish me luck!!!

Överraskningen!!!

2011-02-14 @ 21:37:30



 Rosa vaniljpanacotta med jordgubb/hallonsås och choklad hjärtan (syns tyvärr inte på bilden)!! mmm smarrigt var det men väldigt mättade!!!!

Kram och ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag!!!

bilder från...

2011-02-14 @ 20:33:44

bilder från 80-talsfesten!!!
Vi hade en jättetrevlig kväll med god mat och tårta, Tack Tanja för att vi fick komma på din 30-års fest!!!!






Fina va??!! =)))
Jag gick in på hm för att hitta fula 80-tals kläder.. Hittade lite plagg som jag gick in för att pröva, när jag stod i provhytten och skrattade åt mina hemska kläder kom jag på att det är juh inne med 80-tal igen!! ALLTSÅ folk köper juh sånna här kläder, hjälp!!!! hahahaaa =)))))

Alla hjärtans dag!!!

2011-02-14 @ 20:22:52

Grabbarna sover och Richard är och tränar så jag har fixat en liten överraskning (bild kommer senare, den måste bara bli klar först!! Sen har jag ett paket som ligger och väntar på min man =) Själv fick jag ett träningslinne och ett par mysstrumpor!! *Tack världens bästa*!!
Till kvällsmat blev det kyckling i ugn med tomatkross och feta med potatisklyftor till, mums!!


=)

Jag älskar dig min bästa!!!!

söndag..

2011-02-13 @ 19:45:02
Idag fick jag sovmorgon till 9.. så skönt,tack min bästa!! Sen var det dags för Richard att åka och spela match så jag och grabbarna åt lite lunch (korv och makaroner) ! Efter maten tog vi bussen ner på stan för att köpa nåt till mamma/mormor,det blev bodylotion,ansiktsmask och en ögonskugga.. sen hoppade vi på nästa buss och åkte till mormor och morfar för fika och umgås :) mamma såg pigg och fräsch ut och hade precis bakat semlor som vi senare bjöds på!! Nu sover Charlie och sixten sitter har i soffan och tjatar om att han vill se hockey,vår sporttokiga son,haha! Sport är bättre en barnkanalen tycker han!! Jag ska hoppa in i duschen och sen blir det solsidan,wallander,chips och dipp :) trevlig söndag!!

morot :)

2011-02-12 @ 22:29:30
Gjorde en liten morot nu i kväll :) såhär blev den!!

tävling!!

2011-02-12 @ 19:52:16
Åh vad jag vill vinna,skulle juh vara "kalasbra" :) eftersom vårat lilla troll Charlie fyller 1 år den 26/2 och då blir det ett stort kalas med släkt och vänner!! Jag tävlar inne hos alltforforaldrar.se/theans om ett presentkort värde 350 kr från Kalasbolaget.se Med bla. 62 olika teman och mycket mer finner du allt och lite till inför barnkalas och mycket mer! *hoppas och håller mina tummar*

fredagsfika:)

2011-02-11 @ 15:21:35
Smörgås,nyponsoppa och GLASS...mm mums!

sova....

2011-02-11 @ 11:37:25
Nu ska här sova!! Richard ska åka och jobba,slutar 15,mamma är på väg hem från Örebro,allt verkade ha gått bra! Skönt...

alldeles för tiiiiidigt!!!

2011-02-11 @ 08:54:23
I morse vaknade Charlie 06.10, hur tidigt som helst!! Vi brukar inte gå upp så tidigt,har väl knappt hänt...06.40 kände jag att nu måste jag verkligen gå upp med vilden,han är hel galen på morgonen! Men i natt vaknade sixten och var ledsen så han kom in till oss och vaknade såklart av c så han lär vara riktigt trött idag! På em kommer farmor och kusin Lisa,de ska vara barnvakt åt grabbarna för jag och Richard och några vänner ska ut och äta och gå på raw comedy:) så kul! Egentligen skulle de ha sovit hos mina föräldrar men eftersom mamma opererade ögat igår och ev kommer hem idag så funkade det inte. Så tack snälla svärmor/ farmor och Lisa!! Nu ska vi väcka Richard!!

mina finaaaaaa.....

2011-02-10 @ 13:36:43
*syskonkärlek*

tyst...

2011-02-10 @ 13:32:30
...små grabbarna sover och jag landade precis i soffan,nice:) nyss kommit hem från öppna,sen har jag hunnit sätta på en tvätt och bäddat rent i sixtens säng,tryckt på diskmaskinen och hällt upp det nybyggda kaffet! Så nu är det dags att väcka sixten, inget vikande han jag med :(... snön vräker ner, jag som vill ha vår NU.... slippa alla ytterkläder. Nu på em ska mamma operera ögat, håller tummarna! Hon har sovit på sjukhuset i Örebro och åka sova där i natt ocksä och sen får hon förhoppningsvis komma hem i morgon! Nu kaffe och väckning!

bästa sigge!!

2011-02-09 @ 00:18:55
bakar noblesskakor :)

bakning och mys med grabbarna..

2011-02-09 @ 00:16:32
Skrev ett inlägg tidigare i kväll men det försvann och datorn vill inte alls,suck! I fm gick och grabbsen en promenad till Ica för handling av bakgrejer..fick vänta på att gå så att det skulle vara plogat,så tungt annars! Sen kom vi hem och käkade lunch,hempizza från i går,*yammie*!! Sen sov Charlie och jag och sixten bakade noblesskakor till Charlies 1 års kalas!! Men gu så trött allr försvann i gen! Pratade med älskar mamma och hennes öga åt inte alla bra så i morgon ska hon Örebro sjukhus för ev operation..tänker på dig och håller alla tummar för sig i morgon! *kramar till dig MAMMA* allt är framlagt och packat inför i morgon,då det blir pinglan:) nu godnatt alla...

bakning och mys med grabbarna..

2011-02-08 @ 23:57:58
Skrev ett inlägg tidigare i kväll men det försvann,suck och datorn vill inte alls......

busungarna :)

2011-02-06 @ 22:24:54
Världens goaste kids!!

snart hemma...

2011-02-06 @ 19:58:20
...nu är vi på väg hem..grabbarna sover,charlie fick välling och båda har pyjamasarna på sig! Stackars lilla sixten han har bara ätit en halv glass,han är dålig i magen så han har väl fått en släng av magsjukan han med.Richard blev magsjuk direkt när vi kom till svärmor och svärfar :( men Charlie är pigg och kry så jag hoppas han klarar sig!! Mobilen tog slut på batteri,så det var ett tag sen jag skrev detta inlägg.. nu sitter vi och tittar på wallander! Trevlig kväll!

mot farmor och farfar!

2011-02-05 @ 14:26:27
Nu är vi i bilen på väg till farmor och farfar för lördagsmys!! Sen sist... i torsdags var vi på skallbergets öppna och lekte och busade:) där träffade vi carro och Clara! Isabelle,Josef och deras små pojkar,så mysigt att ses och umgås!! På em/ kvällen blev jag magsjuk:( Usch kommer inte ihåg när jag hade magsjukan sist..tack och lov! Men resten av familjen har iaf än så länge klarat sig,så det är skönt! Så resten av veckan helgen har vi inte gjort nåt! Richard spelade match i morse,så vi packade och åt lunch innan vi åkte och tittade på sista perioden 16-4 blev det och 2 mål gjorde R men som vanligt missar jag alltid hans mål... nu ska jag vara lite social med mannen min!

trötta barn...

2011-02-02 @ 12:53:03
...efter ett mysigt pinglan besök! Nu ligger små prinsarna och sover på balkongen..själv äter jag lite lunch i lugn och ro:) de är inte ofta det,haha!!

middag...

2011-02-01 @ 16:59:52
Nu blir det ugnspannkaka,morötter och lite annat smått och gott! Sej blire spinning 75 min för min del:) Trevlig tisdag!!