Helgen..

2010-10-31 @ 20:28:57

Igår, lördag kom S och C´s farmor och farfar till oss. Pappa R och Farfar Anders jobbade och slet hela dagen, hämtade hem heeeeela köket. Så nu är hela vardagsrummet fullt med kartonger och bara väntar på att bli ihopskruvade och upppackade =)))))) Jag, Farmor Monica och grabbarna åkte till billiga Nisse och tittade på julsaker, jag vill ha en adventsljusstake men den hade inte kommit än, eventuellt till veckan!!  *hoppas* Sen gjorde jag kyckling och grönsaker i lergryta med klyftpotatis och bea till middag..Mmm gott vart det =)



Sixten läser för farmor när hon ska "sova" sötboll =)))



heeeela köket!!!

Idag, söndag har vi inte gjort så speciellt mycket. Vi skjutsade pappa R till samlingen och åkte en snabbis till mormor och morfar, hade fastnat i virkningen så jag ville ha lite hjälp att komma vidare.. Mamma hjälpte mig och vi fikade sen var det dags att åka till Pappa R´s match, vinst med 7-6 efter en straff med 20 sekunder kvar.. Bra jobbat grabbar!! 



Pappa R och Sixten =)

En dag med mormor och morfar!

2010-10-29 @ 22:11:34

När vi klev upp vid 8 i morse funderade jag på vad vi skulle hitta på en dag som denna.. Pappa R hade tagit bilen till skolan så billösa var vi hela dagen så ingen öppna blev det idag. Men då ringde jag min mams och papps och kollade vad de skulle göra idag, de skulle bara vara hemma.. Så då åkte jag och grabbarna buss dit, det gick jättebra, 30 minuter tog det med ett bussbyte på centralstation. Det var första gången vi åkte buss till mamma och pappa så jag var tvungen att fråga busschafören vilken buss vi skulle åka men bussen stannade precis utanför dem, helt perfekt!!
När vi kom dit fikade vi och lekte lite, sen var det dags för lunch! Efter lunchen gick jag och mamma och grabbarna ut, Sixten somnade men när jag skulle lägga ner ryggstödet i vagnen vaknade han, det brukar han aldrig göra och somnade inte om....!! Vi gick till affären och köpte garn till en korg som jag ska virka, jag skulle vilja sy en adventskalender till S och C också men det hinns inte med denna jul så det får bli ett projekt till nästa jul i stället. Men jag ska nog göra en adventskalender där man stoppar ner nån tomte eller nåt dag för dag fram till julafton, vi hade en sånn som mamma gjort i filt när jag var liten *jättefin*..

Nu blir det snart Beck och en smirnoff ice i soffan med min kära man!!



I bussen påväg till mormor & morfar



Sixten åkte tåg medans mormor var inne och handlade lite..



Mys med mormor!!!

Vad har vi gjort idag?

2010-10-28 @ 20:20:49

I fm tog vi på oss regnkläder och gick ut, det regnade inte med det var blött ute! Charlie somnade efter en stund, både på gott och ont. Sover han inte på fm så sover charlie och sixten samtidigt och det är skönt med liten egentid! Men jag lyckades få Charlie att sova så han och Sixten sov iaf en halvtimme samtidigt innan det var dags att väcka Sixten..Vilade faktisk en liten stund jag också =) Har fått stoppa i nappen ett antal gånger i natt!!

När grabbarna vaknat klädde vi på oss och tog vagnen till öppna förskolan, för sångstund, fika och lek! Sixten fick vara utan blöja på öppna och det gick jättebra, men det var inte så jättelång stund, för de hara bara öppet från 14-16 men än då!! *så duktig!!* Sen kom pappa R med bilen och vi åkte till bauhaus för att titta på bänkskiva till köket, eftersom IKEA´s var för kort och det skulle bli skarvar överallt!! Inte snyggt... annars var vi tvugna att måttbeställa och det skulle ta 4-5 veckor och så länge kan vi inte vänta! Men de hade iaf sånn bänkskiva på bauhaus som vi vill ha, så det löser sig!! Jihooo...

Sen var det bara hem och laga mat, korv och makaroner till de små. Fläsk och stuvad blomkål till oss =) mm gott var det och Det BÄSTA var att Charlie inte grinade sig igenom hela måltiden utan åt och var nöjd! Så var det sist han åt hemlagad mat!! Vi håller våra tummar och hoppas att det är burkmat som är felet och det är därför att är så ledsen varje måltid förutom vällingen, och att det blir bättre med egengjord mat!!

Nu sover grabbarna och pappa R är och tränar till ca 22 så jag ska slappa i soffan framför Robinsson!!





Bilder från dagen..

Sångstund och lek på Pinglan!!

2010-10-27 @ 12:51:25

09.15 satt grabbarna i vagnen på promenad till pinglan som öppnar 09.30. Vi sprang in en snabbis på konsum för att handla lite lunch till mig och Sixten, fanns ingen lunch kvar sen igår och jag hade ingen lust att laga mat innan vi skulle i väg. Vi köpte plättar, jag han inte äta så mycket så jag passar på att äta nu när grabbarna sover. Charlie vaknade till precis när jag värmt min mat så han ligger nu i soffan och sover medans Sigge sover på balkongen..



plättar, keso och avocado och sen en kopp Kaffe så jag inte hamnar i kaffekoma!!!



klänningen var finast av alla utklädnadskläder tyckte Sixten!! HAhahhhhhaaa..

¨

Lilla Challe!!!!

Pappa R slutar 16.00 idag så då står vi påklädda för att åka till IKEA för middag och beställa kök!!!!!!!!!!

Världens Bästa Charlie 8 Månader Idag!!!!

2010-10-26 @ 12:35:06

Charlie 8 månader, tänk vad tiden går fort!! Jag och Sixten har snart varit hemma i 1 år!!



Världens finaste lilla kille, vår älskling!!



Gosunge!!!

Vi älskar dig!!!!
Pussss

Kaffe, Tack !!

2010-10-26 @ 12:31:47

MM nu ska jag ta mig en stooor kopp kaffe, och en mandarin!



Grabbarna somnade precis, så jag ska ta och kika i vi föräldrar tidningen som kom igår! På fm har vi bara varit inne, var minusgrader i morse när vi vaknade men nu ser vädret underbart ut =) Så vi går nog ut en sväng på em.. Pappa R skulle försöka gå lite tidigare från skolan idag så vi hinner sätta¨på vinterdäcken! Det känns som det är dags nu!! I kväll blir det spinning för min del =) har fortfarande ont i ljumsken men jag orkar inte vänta på att det ska bli 100, då kommer jag aldrig kunna köra!! Men jag tror inte att det kommer göra ont att spinna..

 


hjälper mamma att städa!! Bästa hjälpredan..

Bvc besök..

2010-10-25 @ 12:51:43

I dag var det dags för bvc besök och boel test för lilla C..Det gick jättebra och vägde nu 10435g och 73,5 cm lång.. Snälla pappa ringde och sa att Sixten kunde vara hos dem medans vi var på bvc, Tack snälla mami och pappi =) Sist när vi var på bvc så försvann Sixten, när vi såg han hade han öppnat dörren och gått ut och var på väg upp i trappan..usch vågar inte ens tänka på vad som kunde hänt om han gått ut bland bilarna..Så det var skönt att bara släpa på Charlie för en stund! Men Sixten hade varit ledsen när vi åkte iväg med bilen och var så glad när vi kom till mamma och pappa, fick en stooor kram!!! *plutten*

Nu ligger båda och sover på balkongen, de somnade efter 2 minuter i bilen! Så jag sitter och äter räkomelett och äter vitkålssallad, mums!!



på bvc..

 


Tröttisar...

Buzzador..

2010-10-24 @ 20:33:01

Jag är med i kamanjen *lovefilm* Vi får hem fyra filmer kostnadsfritt att titta på, för att sen diskutera filmerna och slutligen  göra en elektronisk slutrapport med 25 frågor!

Buzzador =
Man får erbudande om kampanjer, sen avgör man om man vill vara med eller ej. Även om man vill vara med är det inte säkert att man blir uttagen. Som buzzador ska man berätta om produkten/ tjänsten för vänner och bekanta. Tillsammans med andra diskutera produkten som testats. Tillsist så måste du som buzzador återrapportera genom en blixtrapport/slutrapport! 
 


 Ha en trevlig söndag!
I morgon blir det bvc besök med lilla C, får se om vi måste ta bussen?! Vi har inte bytt till vinterdäck än och det ska tydligen snöa i morgon, suck!

Söndag med snö..

2010-10-24 @ 12:50:18

Nyduschad, grabbarna sover och pappa R spela xbox, nya fifa11.. Snart är det dags att väcka Sigge, sen blir det troligtvis en promenad till bror med familj. Ska ringa och kolla så de är hemma, för idag är det kallt och snöigt ute..



Charlie favorit plats  =)



Innebandymatch, det ska börjas i tid =)
Fina killar!!

Busungeeeeee!!!!!!

2010-10-23 @ 20:28:37

Jag frågade Sixten vad han hade gjort på väggen??
S - målat
Jag- Får man göra det?
S- Nej, bara på papper!
S- Mamma arg..
Jag - ja lite!
S-mamma ledsen..

*haha =)* Sötboll!!


Tur att han inte ritat så mycket. Men det roliga är att han är så förstående och vet att han gjort fel, plutten!

När S satt på toaletten så ringde min mobil så jag sprang iväg och svarade men kom snabbt tillbaka! Då hade lillskrutten dragit ut hela toarullen!!!Åhhh bara massa mer jobb....

Milkshake och...

2010-10-23 @ 20:22:01

Efter pojkarna hade sovit klädde vi på oss och gick ut.. Vi var ute i ca 1.5 h, men det var lite kyligt på slutet! Sixten var så duktig och gick hela tiden, vi hade bara enkelvagnen hemma den andra låg i bilen som pappa R hade till innebandyn. Vi gick först till lekparken och lekte lite, sen strövade vi bara omkring och plockade löv och tittade på lyftkranar! Charlie satt snällt i vagnen och kikade, men så fort han inte såg mig så skrek han!! Det gör han jämt, så fort jag lämnar rummet så skriker han som en liten gris *Mammagris*!!

 
Mellistime =))

 


Pappa R var inte hemma förens 17 tiden så han köpte med sig mat, burgare med aioli och bea från Café Gränden i Vässan..
mmm  så gott det ´var!!

Innelek..

2010-10-23 @ 20:14:33

 
Bilbanebygge=)  Lillebror ville också vara med, men tyckte det var roligare att riva =)


Visar stolt upp sina tigerkalsonger, wrarrr låter dem säger Sixten!! Sönosen =)

Shopping

2010-10-23 @ 12:26:25

Igår när vi var i väg köpte vi en overall till Charlie, Sixtens var stor och mera en lekoverall. Sixten hade sin overall som var storlek 74/80 när han var 1,  1,5 år och gick på förskolan. Charlie har alltid varit större än Sixten, ex så vägde Charlie på sin 6 månaders kontroll 9995g och var 72 cm lång och det vägde inte äns Sixten när han var 11 månader då vägde han 9750g och var 74,6 cm lång.

Men sen vägde Charlie 1kg mer och var 5 cm längre än Sixten var när han föddes!! Men det kanske beror på att han inte ville komma ut,  Charlie föddes inte förrens Bf+ 17 med igångsättning så det kanske inte är så konstigt att han var lite större =)


En bild på overallen!!

Lördag hela dagen!!

2010-10-23 @ 11:52:31

Barnen sover middag och jag passar på att kika lite på datorn..Pappa R har precis åkt i väg på samling, ska ha match i skinnsberg.. Så vi får se vad eftermiddagen har att bjuda på! Antingen blir det en prommis till lekparken eller chokladbollsbak med Sigge!


Mysmorgon, pappa R läser "ta fast Fabian" för grabbarna!! Sixten älskar böcker, vill att vi ska läsa hela tiden =)

Måste även berätta att vi kör ganska "hårt" med kalsongträning och det går jättebra!! *jätteduktig*
Skönt att även "tråkiga" innedagar kan för med sig något positivt!

Nu blir det disken för min del, längtar tills vi får diskmaskin!! Men det är inte så länge kvar =)))))))

Mysfredag..

2010-10-22 @ 22:16:14

Bakad potatis, skagenröra, avocado och baguette till middag =)
mmm så gott det var, inga points i maten heller, haha!!


Lek!



Mys/busar i soffan, snart godnatt!!

 

Tvättfredag...

2010-10-22 @ 12:23:59

Känns som det ända vi gör idag är att tvätta, så segt!! Snart kommer iaf pappa R hem hoppas jag, då blir det lite shopping =) overall till Charlie, mat och candy till i kväll, och förbi bauhaus igen för att titta på kakel.. Ska snart beställa alla grejer till köket och sen är det bara att dra igång =))))

En utav två barn sover...måste ringa lite samtal, men orkar aldrig ta tag i det..Suck!!

En sovande Sixten..
och

en vaken Charlie..
Nu dags för blöjbyte!!

Trevlig fredag!

lika??!!

2010-10-21 @ 23:10:02

Måste bara lägga över detta inlägg från förra bloggen..Vem är vem??

 
 
 
 
Så kul att hitta kort när de är i samma ålder, tycker de är så otroligt lika ibland =)

hallå där!!

2010-10-21 @ 22:53:36

Nu börjar jag om en gång till med en ny blogg, kan inte bestämma mig =) ovanligt va..Haha!!

 
Mina barn!!

Välkommen till min nya blogg!

2010-10-21 @ 22:39:04